SRETNI OTAC OSME PRINOVE KURAJICA: MALO SE SLAVILO, MALO SE RADILO


SRETNI OTAC OSME PRINOVE KURAJICA: MALO SE SLAVILO, MALO SE RADILO


Nakon rođenja osmog djeteta, u porodici Sava Kurajice iz Trebinja danas je bilo slavlja, ali se i radilo kao i svakog radnog dana, jer desetočlanu porodicu, kako kaže Savo, valja izdržavati.


Sava smo zatekli i večeras pored svoje pijačne tezge u naselju Gorica, u kome Kurajice žive, gdje je, doduše, došao samo da je zatvori, a radila je njihova prijateljica, dok su djeca ostala kod kuće sa gostima koji su cio dan čestitali sretnoj porodici.


„Sretan sam i ni za šta se na svijetu ne bi mijenjao. Svejedno mi je da li imam dječake ili djevojčice, a imam ih, hvala bogu - sedam kćeri i jednoga sina“, rekao nam je Savo.


Dodaje da je odmah obišao suprugu i kćerkicu, koja je rođena sa četiri ipo kilograma, a ime će joj, kada dođe kući, dati njene sestre.


Najstarije dijete kod Kurajica pohađa treći razred srednje škole i svi se uzajamno pomažu, pa im ničega ne nedostaje.


„Nama, hvala bogu, ne nedostaje ništa, iako živimo skromno, jer se sve može postići slogom i radom, a mi imamo i jednoga i drugoga“, priča dalje ushićeni otac i dodaje da sva djeca u porodici imaju zaduženja, pa šta kome pripadne.


Zanimljivo je, kako kažu komšije sa susjednih tezgi, da je mama Mirjana i juče radila za tezgom i podizala teške gajbe sa voćem i povrćem, pa kad je završila posao – spremila se i otišla u porodilište, da bi naveče rodila.


Savo Kurajice se u našem kratkom razgovru nije izjasnio da li će malih Kurajica biti još, već nam se zagonetno osmijehnuo i dodao – O tom po tom...


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?