PROTIV KREDITA GLASALA I GRAĐANSKA INICIJATIVA “POLIGRAF”


PROTIV KREDITA GLASALA I GRAĐANSKA INICIJATIVA “POLIGRAF”  


Odbornici Skupštine grada Trebinja su usvojili ranije najavljeno zaduženje Grada u iznosu od 5 miliona i 446 hiljada maraka zbog, kako je obrazloženo, ranije započetih   investicija koje se moraju nastaviti.


Iako je većina odbornika glasala za ovaj prijedlog, zanimljivo je da su protiv ovakve odluke, pored odbornika  opozicije, odnosno, samo odbornika SDS-a, jer iz PDP-a nije bio niko, glasali i u “Poligrafu”, a Demokratski narodni savez je bio uzdržan. 


Najzanimljivije je to što je na ovoj sjednici, po prvi put u trebinjskom parlamentu, glasala  i jedna građanska inicijativa, odnosno, Zoran Anđušić koji je novinarima izjavio da je glasao “protiv”,  kao odbornik “Poligrafa”, dodavši da su oni u Poligrafu bili protiv.  


Objašnjavajući da je na Skupštini Grada iznio argumente za to, on je zamjerio da je sporan bio plan utroška navedenih kreditnih sredstava i zapitao se da li je trenutak za takav potez da se diže kredit da se izgrađuju infrastrukturni objekti i ulice u ruralnim mjesnim zajednicama.


“Mi iz Poligrafa smatamo da to nije trenutak i iz tog razloga mi smo danas bili protiv odluke o kreditnom zaduženju”, govorio je Anđušić u množini, iako je on, trenutno, jedini član građanske inicijative “Poligrafa”, koji niti može “biti protiv” u množini, niti je odbornik “Poligrafa”, jer ova stranka u Trebinju ne postoji, a građanske inicijative do danas nisu glasale na lokalnim skupštinama. 


Anđušić je, doduše, zajedno sa svojim kolegom Zoranom Talićem iz Banjaluke, nedavno u Trebinju  najavio da će “Poligraf” postati stranka, ali još nikome nije poznato da je ta stranka formirana u našem gradu, iako su, kako kaže, oni u Poligrafu danas bili protiv…


SARANSAK 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?