ŠOK U SRBIJI: Ruska firma pobegla preko noći, odnela mašine i na cedilu ostavila 300 radnika


ŠOK U SRBIJI: Ruska firma pobegla preko noći, odnela mašine i na cedilu ostavila 300 radnika


Rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije "Spilit" da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.


"Spilit" je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja zakupljenih u pogonima Jumka.


Ta firma započela je proizvodnju nameštaja u pogonima Jumke


"Rukovodstvo grada je iznenađeno odlukom da je ova ruska kompanija takoreći preko noći iznela mašine iz svojih proizvodnih hala i nestala", kaže Veličković.


Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupimo u kontakt sa rukovodstvom Spilita ali da na njihove pozive niko ne odgovara.


Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz "Spilita".


"Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone", kaže on i ponavlja da su iznenađeni i zatečeni ovakvom odlukom.


"Spilit" je u Vranju proizvodnju počeo sa 130 radnika a sada ih je bilo i duplo više, procenjuje Veličković, dodajući da gradska vlast ne raspolaže relevantnim podacima o neisplaćenim zaradama.


"Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima", rekao je on i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka. 


Prema poslednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mesto direktora "Spilita" podneo je Ivan Tripković.


U tom registru navedeno je da je 49 odsto "Spilita" u vlasništvu beogradskog "Hollodexa" dok je 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera OOO Korolj Divanov.


Tanjug

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?