U GRADSKOJ UPRAVI TREBINJE PRIJEM POVODOM DANA PORODICE


U GRADSKOJ UPRAVI TREBINJE PRIJEM POVODOM DANA PORODICE 


Grad Trebinje će i u ovoj godini sagledati sve mogućnosti da obezbijedi dodatne benefite kojim se jača pronatalitetna politika i porodica kao osnova svake zdrave sredine.


Ovo je, povodom Međunarodnog dana porodice, istakao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, nakon prijema organizovanog u Gradskoj upravi za predstavnike udruženja koja se bave zaštitom djece i porodice.


Podsjetivši na 32 programa koja se zasnivaju na jačanju porodice, Ćurić je napomenuo da Grad daje pomoć djeci koja pohađaju škole u ruralnom području, finansira četvrtu vantjelesnu oplodnju, ali se pomaže i svoj djeci teškog imovnog stanja za odlazak na ekskurzije, a naknada za svako novorođeno dijete iznosi od 150 do 2.400 maraka.


„Sve ideje koje budu realne i koje budu neophodne za dobrobit svih kategorija društva nastojaćemo da podržimo preko svih ovih udruženja“, dodao je on.


Predsjednica Udruženja parova sa problemom steriliteta „Bebe“ Snežana Misita je podsjetila da je za manje od deceniju postojanja ovo udruženje dobilo 99 beba, a da se naredne sedmice očekuje stota beba, koja je rođena zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji.


„Nije to samo naš uspjeh, nego i cijelog grada Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske, a ja sam sretna što sam jednim djelićem doprinijela ovako važnoj stvari za Republiku Srpsku“, istakla je Misita, zahvalivši i republičkim i gradskim vlastima, zahvaljujući kojim sve porodice sa ovim problemom sada u Trebinju imaju četiti šanse za vantjelesnu oplodnju.


Zahvalnost za pomoć gradskim vlastima istakli su i Aleksandar Sarić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Trebinja i Milica Adžić iz Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?