VUJOVIĆ NA KORAK DO SUĐENJA ZA OTMICU I UBISTVO BAJČETIĆA


VUJOVIĆ NA KORAK DO SUĐENJA ZA OTMICU I UBISTVO BAJČETIĆA


Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo podiglo protiv Miljana Vujovića (35) iz Bileće zbog krivičnih djela zločinačko udruženje u sticaju s pokušajem otimice i teškim ubistvom.


Za njim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Petra Bajčetića iz Bileće, vlasnika kafe-bara "NN", koji je ubijen u septembru 2016. godine ispred svoje zgrade u Ulici Alekse Šantića u Bileći. Vujović je uhapšen lani u Srbiji nakon skoro dvije godine bjekstva. On se nalazi u pritvoru, koji mu je izrečen nakon što je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice, a optužnicom je predloženo da mu se pritvor produži.


Optužnica Vujovića tereti da je u septembru 2016. godine u Bileći organizovao zločinačko udruženje, a zatim osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića. Tom udruženju pripadali su Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedno zasad neidentifikovano lice. Potom je, kako se navodi, Vujović osmislio plan da zajedno s Radmilović, Dendom i još jednim zasad nepoznatim licem otme, a zatim i ubije Bajčetića zbog međusobnih neraščišćenih odnosa, koji je i realizovan. Podsjećamo, Radmilović, Denda i Bjelica su za ovaj slučaj već osuđeni ukupno na tri godine i 11 mjeseci zatvora.


U optužnici protiv Vujovića navedeno je da je plan bio da Bajčetića otmu kada naiđe putem Bileća - Trebinje. Međutim, Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put i da će ostati u Bileći, pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u Ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i njegov pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i u tom naguravanju jedan od optuženih ispalio je najmanje dva hica iz pištolja te u glavu pogodio Bajčetića, koji je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.


Vujović i saučesnik pobjegli su s mjesta zločina golfom pet, koji su zapalili u blizini Bileće, a Vujović je uhapšen početkom juna prošle godine u Beogradu s lažnim dokumentima Hrvatske i Švajcarske. Podsjetimo, kako su "Nezavisne" ranije pisale, Vujović je u oktobru 2007. godine osuđen na osam godina zatvora zbog neuspjelog atenteta na Miodraga Kundačinu, bivšeg komandira Granične policije BiH u Trebinju. Tom prilikom Miljan Šupić iz Trebinja za isto djelo je osuđen na pet godina zatvora.


Vujović i Šupić su proglašeni krivima da su iz bezobzirne, odnosno krvne osvete, planirali da ubiju Kundačinu. U martu 2006. godine Neđo Mastilo, pripadnik Granične policije BiH, je tokom akcije presijecanja šverca ubio Radenka Vujovića, Miljanovog brata, što je optuženima bio povod za krvnu osvetu. U presudi se navodi da je Vujović neutvrđenog dana postavio eksplozivnu napravu ispod škoda fabije, koju je koristio Kundačina. Nakon toga, Vujović je u decembra 2006. godine, putem mobilnog telefona, pokušao da aktivira napravu, ali do eksplozije nije došlo jer je detonatorska kapisla ispala iz ležišta.


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?