POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU VODOVODA U SELU BALJCI


POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU VODOVODA U SELU BALJCI


Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić i direktor „Konstruktor inžinjeringa“ d.o.o. Bileća Milija Šuković, potpisali su danas u maloj sali Opštine Bileća, u prisustvu konzula Republike Srbije Nebojše Božića, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji prvr faze sistema za vodosnabdijevanje sela Baljci u ovoj opštini, dogačkog 2.300 metara.


U pitanju je realizacija projekta koji je opština Bileća kandidovala za finansijsku podršku Republike Srbije, na sastanku istočnohercegovačkih predstavnika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a srbijanski predsjednik ga odmah odobrio.


Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je nakon potpisivanja podsjetio da je u pitanju projekat koji je od velikog zanačaja za život uopšte u ovoj opštini, jer su Baljci najmnogoljudnije selo cijelog bilećkog kraja.


„Zahvaljujući dvjema vladama, Srbije i Republike Srpske, konačno krećemo u realizaciju ovog projekta, u nadi da će i Konstruktor inžinjering na vrijeme završiti poslove“, istakao je Aleksić, podvukavši da će u jednom dijelu finansijske konstrukcije učestovati i sama opština Bileća.


Direktor izvođača radova „Konstruktor inženjerinkga“ Milija Šuković je potvrdio da je cilj ovog preduzeća da radove, koji u ovoj fazi podrazumijevaju samo primarnu mrežu, okončaju u zacrtanom roku od 70 radnih dana, od dana uvođenja izvođača u posao, što bi se trebalo desiti u narednih sedam dana.


„Krećemo u prvu fazu izgradnje, gdje je predviđeno dvije pumpne stanice, jedan rezervoar i glavni distributivni vodovi, dok će u drugoj biti razvedena mreža za snabdijevanje domaćinastava“, rekao je Šuković.


Mještanina Baljak Veso Vujović, koji je i predsjednik seoskog Odbora za izgradnju vodovodne mreže, istakao je zadovoljstvo što će napokon dobiti pitku vodu, koja će umnogome osavremeniti život u selu.


„Prije godinu ipo dana smo inicirali ovaj projekat uz blagoslov tadašnjeg našeg vladike Grigorija i danas dočekali da se pokrene relaizacija, pa se nadamo i uspješnom zavešetku, iako sa ovom prvom fazom nije riješeno vodosnabdijevanje jer treba obezbijediti sredstva i napraviti projekat za sekindarnu mreži, pa će to onda značiti i opstanak sela i njegov opšti napredak“, objasnio je Vujović.


Zadovoljstvo što je dočekan i ovaj momenat istakao je i konzul Srbije Nebojša Božić, podsjetivši da su ova donatorska sredstava dodijeljena na ličnu inicijativu predsjednika Vučića, pa će, kako kaže, osim Hercegovaca, početkon radova biti oduševljeni ljudi u Srbiji, kao i njen predsjednik.


„Očekujemo da će meštani sela Baljci dobiti vodu u što skorijem roku, kako bi im se olakšao život, što je i bio cilj našeg predsednika i našeg naroda koji žele da pomognu još neke druge projekte, od kojih se neki realizuju, a neki će se još razmatrati“, istakao je konzul Boožić.


On je podsjetio da je Srbija za Republiku Srpsku odobrila tranšu od 9,3 miliona eura, a gdje će se sve novci plasirati tek treba da se dogovore načelnici opština Republike Srpske sa predsjednikom Vučićem...  


NN 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?