U TREBINJU UHVAĆENI MAKEDONCI KOJI SU VARALI PO SVIM DRŽAVAMA REGIONA


U TREBINJU UHVAĆENI MAKEDONCI KOJI SU VARALI PO SVIM DRŽAVAMA REGIONA


Službenici Policijske stanice Trebinje, su razotkrili dvojicu Makedonaca, Vasila Dimovskog (74) i Andreja Sazdova (60) koji se sumnjiče za počinjenih više krivičnih djela prevare, a posljednje su počinili u Trebinju 30. Aprila, kada su prevarili jednog Trebinjca za 10.000 maraka, uvjerivši ga da će ući u zajednički biznis.


„Operativnim radom na terenu, policijski službenici su identifikovali gore pomenuta lica, za koje je utvrđeno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacione dokumente, a prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži vremenski period bave izvršenjem krivičnih djela Prevara, na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske Unije, kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada konvertibilnih maraka“, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje.


Zanimljivo je da je jedan od Makedonaca koristio pasoš umrlog čovjeka, državljanina Srbije, i pomoću tog dokumenta više puta prelazio državne granice regiona.


Kod njih je policija pronašla veću količinu novca, satova i nakita za koji se sumnja da su ih stekli prevarama koje su radili.


Policijska stanica Trebinje je navedena lica predala Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Prevara“...


NN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?