DA LI JE ILI NIJE BILO KVORUMA NA DANAŠNJOJ SKUPŠTINI?


DA LI JE ILI NIJE BILO KVORUMA NA DANAŠNJOJ SKUPŠTINI?


Ovo smješno pitanje zbunilo je danas novinare u Sali Skupštine grada Trebinja, jer je nastavak rada trebinjske lokalne skupštine, čija je većina dnevnog reda odrađena juče, danas prekinut zbog navodnog nedostatka kvoruma, koji u sali zaista nije postojao.


Pojedini odbornici su viđeni po hodnicima, u bifeu, u predvorju Velike sale gdje se zasjedanja održavaju, ali ostaje nejasno zašto ih nije bilo u sali, pa su predstavnici opozicije iznosili pretpostavke da se iza svega kriju neusaglašeni stavovi oko tačke izbora i imenovanja, kao i prijedloga odluke o davanju u zakup zemljišta.


Kuloarske priče da je skupštinsku većinu posvađalo imenovanje zamjenika graodnačlnika, nisu izazvale ništa manje pažnje i novinarske radoznalosti od činjenice da je davanje u zakup zemljišta tek pola tačke dnevnog reda, jer je juče prva polovina odrađena.


Iako se ovakve stvari do sada nisu dešavale da se sjednice završavaju sa pola usvojene tačke dnevnog reda, oni koji trebinjske skupštine prate duže tvrde da se nije dešavalo ni to da se skupštine završe sa “jednom ipo” tačkom dnevnog reda do kraja zasjedanja.


„Ne mogu da spekulišem o nekim stvarima o kojim nisam dovoljno upoznat, ali ne mislim da se išta spektakularno dogodilo, već je jednostavno stvar tehničke prirode“, bilo je objašnjenje predsjednika Skupštine grada Dragoslava Banjka, koji je podsjetio da se nedostatak kvoruma ovoga skupštinskog saziva dešavao i ranije, ali je sjednica kasnije bila normalno nastavljena i donesene sve odluke koje su bile predviđene dnevnim redom.


Opozicija je, međutim, izrazila sumnju da je nastavak sjednice prekinut upravo zbog izbora i imenovanja, ali i prijedloga odluke o davanju u zakup zemljišta.


„Gospodin Banjak je rekao da ne postoji kvorum za današnji nastavak, ali ja mislim da to nije tačno jer vidim ovdje sve ljude u hodniku, u bifeu i okolo. Postoji kvorum, ali ne postoji većina, a zašto je to tako moraćete da pitate kolege iz SNSD-a“, rekao je  predsjednik Kluba odbornika SDS-a Vidomir Begenišić.


On je izrazio samo pretpostavke da je zadnja tačka – izbor i imenovanja, „kamen spoticanja“ unutar aktuelne većine, napomenuvši i da je dan ranije ostala neizglasana druga polovina pretposljednje tačke dnevnog reda o davanju u zakup zemljišta, jer nije bilo dovoljno glasova „za“.


Nastavak skupštinskog zasjedanja će, prema zakonu, biti zakazan u roku od 15 dana…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?