SAOBRAĆAJNA PRAVILA KROZ IGRU


SAOBRAĆAJNA PRAVILA KROZ IGRU


Mališani Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški”, uzrasne dobi od pet do devet godina, vozili su na igralištu ove škole bicikle i kroz igru se upoznavali sa osnovnim pravilima kretanja u saobraćaju, zahvaljujući saobraćajnim rekvizitima koji su bili postaljeni na igralištu.


U pitanju je dio preventivnih aktivnosti „Obuka djece u saobraćaju“, koju MUP Republike Srpske organizuje zajedno sa Auto-moto savezom Republike Srpske, odnosno, Policijska uprava Trebinje i Auto moto društvo Hercegovina Trebinje.


“Jedna od aktivnosti je i ovo okupljanje na improvizovanom poligonu sa svim saobraćajnim rekvizitima koji je, zahvaljujući Auto moto društvu Hercegovina stigao u naš grad, gdje mališani kroz igru uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, počev od stupanja na pješačke prelaze, preko semafora, pa do kretanja biciklima, uz primjenu saobraćajnih propisa”, objasnio je Tihomir Ivković, inspektor za bezbjednost saobraćaja u Policijskoj upravi Trebinje.


On kaže da, osim ovih aktivnosti koje su zacrtane da se provode u cijeloj Republici Srpskoj tokom marta i aprila, slijedi saobraćajno – obrazovno takmičenje, organizovanje školskih saobraćajnih patrola koje će polagati i praktični i teoretski dio, nakon čega će učenici dobiti legitimacije i zajednički djelovati sa saobraćajnim policijskim patrolama.


Cjelokupne aktivnosti, koje se svake godine provode u kontinuitetu, u stvari su vrlo složen program, prilagođen uzraznim dobima svih učenika, a nastaviće se u septembru, plaskom djece u novu školsku godinu.


Ivković dodaje da se sve radi u cilju povećanja ukupnog stepena bezbjednosti djece u saobraćaju…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?