STOTINU STUDENTSKIH STIPENDIJA OD GRADA TREBINJA


STOTINU STUDENTSKIH STIPENDIJA OD GRADA TREBINJA


Stotinu studenata iz Trebinja druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija potpisali su ugovore sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem o stipendiranju za ovu školsku godinu.


U pitanju su stipendije u iznosu od ukupno 140.000 maraka koje će se podijeliti na način što će prvih 10 studenata dobijati iznos od 250 KM, drugih deset će dobijati po 200 KM, narednih 30 će primate po 150 KM, a njih 50 će dobijati po 100 maraka.


“Sve smo dijelili transparentno, prema bodovnoj listi konkursa u kome se u obzir uzimao prosjek ocjena i materijalno stanje, a od prošle godine smo uveli i kategoriju deficitarnih zanimanja za brucoše”, objasnio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.


Kaže da ranije predviđena sredstva nisu umanjena, bez obzira na lošu finansijsku situaciju, u kojoj su umanjena izdvajanja HET-a za hidroakumulacijske naknade Gradu Trebinju, a aktivni su i ostalih 32 programa podrške porodici, koji su od ranije zacrtani u ovoj lokalnoj zajednici i koji se, kako kaže, i dalje uredno isplaćuju i tako će biti i u budućnosti.


Osim primanja i prosjeka ocjena, u obzir su uzeti i student bez jednog ili oba roditelja, kao i invalidnost studenata ili njihovih roditelja.


Studenti Marina Anđelić sa beogradskom Stomatološkog fakulteta i Sara Hamović sa novosadske Medicine, složile su da ova stipendija mnogo znači svim studentima, naročito onim koji studiraju van svoga grada ili svoje države, ali, osim finansijske pomoći, mnogo im znači i to što im je grad na ovaj način pružio podršku i nadu da će se oni koji to žele moći zaposliti u svome gradu…


 


 


  


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?