OSNOVNA ŠKOLA „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ DOBILA ŠKOLSKE ORMARIĆE


OSNOVNA ŠKOLA „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ DOBILA ŠKOLSKE ORMARIĆE


Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju, u sklopu programa Republičkog pedagoškog zavoda RS koji se odnosi na smanjenje težine đačkih torbi, nabavila je školske ormariće za učenike od drugog do petog razreda, za šta je škola izdvojila 2.500 KM.


„Ovo je, u stvari, nastavak projekta započetog u prošloj godini, kada je gradska uprava Trebinja kupila za sve tri osnovne škole po tri ormarića, što nije bilo dovoljno, pa smo sada nabavili novih 17 ormarića, koji je mnogo značiti učenicima jer će u njih ostavljati udžbenike i sva nastavna sredstva za koja nema potrebe da se nose kući“, kazao je Darko Jegdić, direktor ove škole.


Na ovaj će se način učenicima mlađeg uzrasta olakšati školska torba koju svakodnevno nose, kriveći svoju kičmu i često nepravilno noseći ruksake i torbe, koji su naročito štetni kada se nose na jedno rame.


Jegdić kaže da u svemu veliku ulogu imaju i učitelji i roditelji koji treba da kontrolišu koji udžbenici, radni listovi i nastvana sredstva treba da se nose, a koji se vrlo često nose i bespotrebno.


U ormariće će se, osim udžbenika koji su po rasporedu časova nepotrebni za pojedine dane, ostavljati i pribor za likovno i fizičko vaspitanje, tako da će se u ormariće ostavljati svi radni listovi, ukoliko nemaju domaćih zadataka koje će učenici raditi u njima, ali i neki udžbenici, ukoliko učitelj smatra da ga je određenog dana nepotrebno nositi.


Učiteljica Radmila Milidragović kaže da se ona, zajedno sa svojim kolegama, trudila i ranije da olakša težinu školske torbe na način što su đacima sugerisali da u ormariće koji su u učionicama ostavljaju radne listove i pribor koji im je nepotreban po rasporedu toga dana.


„Postoje radni listovi koji su nepotrebni u prvom poligodištu, pa su djeca to i ranije ostavljala u učionicama, a sada imamo mogućnost da svaki razred ima svoje ormariće u kojima dovoljno prostora da sve lijepo pospremimo i da je djeci dohvatljivo“, kaže ona.


Učenici Una Čučković i Đorđe Janković kažu da u ormariće najviše ostavljaju pribor za fizičko i likovno, ali i neke radne listove, što je njihove školske torbe učinilo duplo lakšim, a najveću olakšicu donijelo učenicima kojima je škola udaljenija...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?