HUMANI GEST TREBINJSKIH UČENIKA


HUMANI GEST TREBINJSKIH UČENIKA


Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja sakupili su za četiri dana 4.000 maraka za liječenje dvanaestogodišnje djevojčice iz Trebinja Marine Vujinović.


Za ovako plemeniti gest, u kome su se samoorganizovala djeca uzrasta od 14 i 15 godina, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem ovih učenika, pohvalivši njihov rad. 


„Ovo je izvanredan primjer humanosti petnaestak osnovaca i jednog učenika iz srednje škole, koji su se sami organizovali i, zajedno sa nastavnicima i direktorom, u vrlo kratkom vremenu obezbijedili solidnu sumu novca“, kazao je na prijemu gradonačelnik Ćurić, istakavši i činjenicu da djevojčica nije učenica njihove škole, ali to mladim humanistima nije smetalo da djeluju na ovako plemenit način.


Učenici sami su podsjetili da će se uskoro organizovati i u navijačku skupino jednoga sportskog kluba, pa im je i stim bila želja da djeluju kao tim.


„Akciju smo i započeli timski, našom grupnom inicijativom da pomognemo Marini da ima što ljepše djetinjstvo i da joj se omogući što prije da ode na liječenje, pa smo na nekoliko lokacija u gradu postavili kutije za priloge građana, koji su, moram da istaknem, i ovoga puta pokazali svoju humanost“, rekao je ovom prilikom petnaestogodišnji Srđan Čabrilo, naglasivši da će i ubuduće, gdje god to bude trebalo, njegova družina djelovati isto ovako humano.


Dejan Dragović, nastavnik  informatike iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ se zahvalio gradonačelniku Ćuriću na prijemu, kojim je, kako kaže, prepoznat humani rad i trud učenika.


„Velika je stvar što ovi učenici imaju svega 14 ili 15 godina, a pokazali su mnogo veću zrelost i društvenu odgovornost i humanost“, istakao je nastavnik Dragović.


Građani Trebinja i svi drugi humani ljudi su za liječenje implementacijom matičnih ćelija iz regije kuka sakupili 13.500 eura, koliko je potrebno za tri preporučene intervenciju koje je će Marina imati u Novom Sadu…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?