TREBINJSKO UDRUŽENJE DIJABETIČARA OBILJEŽILO SVJETSKI DAN ZDRAVLJA


TREBINJSKO UDRUŽENJE DIJABETIČARA OBILJEŽILO SVJETSKI DAN ZDRAVLJA


FIRMA SANIOPTIK CIJELE SEDMICE MJERI VID I SLUH 


Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje je, uz podršku kompanije „Medicom“ iz Bijeljine i firme „Sanioptik“ Banjaluka, u saradnji sa Domom zdravlja, Bolnicom Trebinje i Medicinskom školom iz Trebinja, nizom aktivnosti obilježilo Svjetski dan zdravlja. 


Ovom je prilikom kompanija Medikom donirala trakice i aparate za mjerenje šećera u krvi, dok je firma Sanioptik besplatno vršila pregled sluha i vida, što će nastaviti raditi po mjesnim zajednicama cijele ove sedmice.


Medicinski radnici i učenici Medicinske škole Trebinje su građanima besplatno mjerili šećer u krvi i krvni pritisak, dijeleći svima savjete i edukativne materijale. 


Nada Bijedić, predsjednik Udruženja dijabetičara i endokrinolog trebinjske Bolnice, dr Slavica Turanjanin, uz zahvalnost medicinskim kompanijama na saradnji, istakle su ovom prilikom da je Svjetski dan zdravlja posvećen primarnoj prevenciji i detekciji hroničnih nezaraznih bolesti, te da su trebinjske zdravstvene ustanove otvorene svim građanima za pružanje preventivnih usluga.


Nebojša Isaković, predstavnik kompanije „Sanioptik“, kaže da je ova kompanija prepoznala značaj pojekta kao društveno odgovornog i da od pondeljka kreće njihova akcija provjere vida i sluha u svim mjesnim zajednicama.


„Budući da projekat ima za cilj da ukaže značaj preventivnog delovanja radi sprečavanja i razvoja bolesti, Sanioptik se priključila aktivnostima, besplatno proveravajući vid i sluh, što inače radimo na celoj teritoriji Republike Srpske kroz naše centre u Banjaluci, gde je sedište kompanije, kao i Bijeljini i Trebinju“, kazao je Isaković.


On je podsjetio da ove aktivnosti „Sanioptik“, sa iskustvom u poslovanju od 67 godina, provodi i u Srbiji kroz 48 cenatara za vid i sluh u 32 grada, za šta su nagrađeni i brojnim nagradama.


Sanioptik, u okviru projekta Dani zdravlja u Trebinju, u naselju Hrupjela počinje akciju besplatne kontrole vida i sluha koju će provoditi po svim trebinjskim mjesnim zajednicama do kraja sedmice...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?