Narodna biblitoeka „Vladimir Gaćinović“ Bileća: PROMOCIJA MEMOARA KARLA MALDENA (MLADENA SEKULOVIĆA)


Narodna biblitoeka „Vladimir Gaćinović“ Bileća: PROMOCIJA MEMOARA KARLA MALDENA (MLADENA SEKULOVIĆA)


 U Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći sinoć je održano predstavljanje knjige Memoari: „Kako sam uspeo“, američkog glumca srpskog porijekla Karla Maldena (Mladena Sekulovića). Organizatori predstavljanja knjige su Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ Bileća i Zavičajni klub Bilećana u Srbiji. U programu predstavljanja knjige učestvovali su Dan Tana (Dobrivoje Tanasilović), poluvjekovni prijatelj Karla Maldena, Aleksandar Vlajković, urednik izdanja memoara na srpskom jeziku, direktor Biblioteke Irena Dunđer, te Miodrag Dunđerović, predsjednik Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji sa sjedištem u Beogradu. 


Direktor Biblioteke Irena Dunđer istakla je da Memoari Karla Maldena zaslužuju posebnu pažnju jer je riječ o velikom glumcu srpkog porijekla, proslavljenom u zlatnom dobu Holivuda, koji je uvijek bio ponosan na zavičaj svoga oca i svoje korijene.


Priređivač izdanja Memoara na srpskom jeziku Aleksandar Vlajković naglasio je da je Karl Malden svoje memoare napisao zajedno sa svojom kćerkom Karlom i da je prvi put na engleskom jeziku ova knjiga objavljena 1997. godine. Posebna poslastica za publiku bila su prisjećanja Dan Tane na njegovo  poluvjekovno druženje sa velikanom svjetskog filma Karlom Maldenom. Predsjednik udruženja Bilećana u Srbiji podsjetio je publiku na aktivnosti ovog Udruženja na očuvanju sjećanja na našeg oskarovca.


Odabrane stranice iz Memoara slavnog holivudskog glumca, porijeklom iz Bileće, čitale su učenice Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ u Bileći: Anđela 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?