KOORDINACIJA SRBA MOSTAR TRAŽI DA PREDLOŽI SRPSKOG MINISTRA U HNK


KOORDINACIJA SRBA MOSTAR TRAŽI DA PREDLOŽI SRPSKOG MINISTRA U HNK


Koordinacija Srba Mostar traži od stranaka koje pregovaraju o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu da ih uključi u pregovore kako bi uticali na izbor ministra srpske nacionalnosti u Vladi HNK, a time i na druge procese u Vladi.


“Smatramo da se Koordinacija Srba Mostar u prethodnom periodu svojim radom nametnula kao legitimni predstavnik srpskog naroda“, navodi se u saopštenju Koordinacije Srba Mostar.


Dodaju da Koordinacija ima kvalitetne kandidate koje može predložiti za bilo koji resor u budućoj Vladi HNK.


“Nadamo se da će HDZ i SDA prepoznati važnost ovog pitanja za srpsku zajednicu u ovom kantonu i prihvatiti stavove Koordinacije Srba Mostar po pitanju izbora ministra iz reda srpskog naroda“, ističe se u saopštenju.


Iz Koordinacije podsjećaju da je u prethodnim sazivima Vlade HNK na čelo jednog ministarstva bivao imenovan Srbin predložen o hrvatskih ili bošnjačkih stranaka, bez ikakvih konsultacija sa bilo kojom organizacijom koja okuplja Srbe.


Koordinacija pozdravlja napredak u pregovorima oko formiranja vlasti, a posebno stav da se za ministre imenuju autentični predstavnici naroda.


Predstavnici kantonalnih odbora HDZ-a i SDA dogovorili su na sastanku 19. marta da će mandatar za sastav vlade HNK biti aktuelni premijer Nevenko Herceg iz HDZ-a BiH, a predsjednik Skupštine HNK Šerif Špago iz SDA, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu dužnost.


TOPPORTAL


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?