OREZANI GRADSKI DRVOREDI


OREZANI GRADSKI DRVOREDI


Orezivanjem i oblikovanjem krošnji stabala prije vegetativnog perioda, u Nemanjinoj ulici u Trebinju, radnici preduzeća  Komunalno a.d. privode kraju radove na redovnom orezivanju stabala Gradskog zelenila ovog preduzeća. 


Prema riječima Vidosave Kovač, rukovodioca Gradskog zelenila koje djeluje pri “Komunalnom”, radi se na podizanju krošnji stabala, uklanjaju grane koje smetaju stambenim i poslovnim objektima, ali i nesmetanom odvijanju saobraćaja u svim trebinjskim naseljima, dok se sadnice lipe koje su prije nekoliko godina radikalnije orezane, ove godine oblikuju, kao i druge drvoredne sadnice.


“Prekontrolisali smo uglavnom sva stable, tako da su uklonjene i one grane koje su u nedavnom nevremenu bile oštećene ili napukle, a to nije odmah primijećeno, dok se istovremeno radi i na uklanjanju borovog četnjaka, vunastih gnijezda iz kojih se legu paraziti drveta”, precizirala je Kovač.


Nakon ovih, slijede radovi na novom ozelenjavanju grada cvijećem i drugim ukrasnim biljem, ali će se uskoro, prema najavama iz gradskog preduzeća “Ekologija i bezbjednost” saditi i novo drveće u Gradskom parku, tim prije što ova zelena površina pretrpjela ogromne štete u nedavnom olujnom nevremenu…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?