USAID Projekat „Diaspora Invest“ organizovao info-dan


USAID Projekat „Diaspora Invest“ organizovao info-dan


 USAID Projekat „Diaspora Invest“ danas je organizovao info-dan za ulagače iz bosanskohercegovačke dijaspore koji su fokusirani na lokalnu zajednicu u Trebinju. U okviru događaja predstavljene su mogućnosti podrške kompanijama koje su pokrenute od strane članova bh  dijaspore i one koje imaju dokazivu poslovnu vezu za dijasporom.


„Danas ćemo predstaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih  sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u vlasništvu ili suvlasništvu člana bosanskohercegovačke dijaspore“, rekao je Jusuf Tanić , zamjenik šefa ovog projekta.


Poziv je otvoren do 1. aprila a prilike kao što je današnji skup u Trebinju omogućavaju nam da svim zainteresovanim licima približimo procedure i mogućnosti koje ovakvi oblici podrške nude investitorima“, kaže Tanić.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?