Skupština usvojila programe rada javnih ustanova i preduzeća


Skupština usvojila programe rada javnih ustanova i preduzeća


Skupština grada Trebinja na 22. redovnoj sjednici usvojila je pojedinačne programe rada za ovu godinu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje.


Odbornici su podržali i izmjene odluke o boravišnim taksama – koja će ubuduće iznositi 3 KM.


Izmijenjena je i odluka o visini paušala boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i sobi za iznajmljivanje, a koji će iznositi 30 KM na godišnjem nivou za svaki krevet.


U poslijepodnevnom nastavku sjednice usvojen je i program sanitarne zaštite izvorišta gradskog vodovoda „Oko“, kojim su ustanovljene veličine i granice zona sanitarne zaštite, mjere zaštite, nadzor nad provođenjem i kaznene mjere za nedozvoljene aktivnosti u zoni zaštite.


Usvojenim izmjenama odluke o bezbjednosti saobraćaja predviđeno je povećanje novčanih kazni za parkiranje vozila na trotoarima i zelenim površinama, a pooštrenim mjerama posebno će biti zaštićeno područje gradskog parka – gdje će sankcije za nesavjesne vozače iznositi 200 KM, a za pravna lica, čije je vlasništvo nepropisno parkirano vozilo, čak 400 KM.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?