Damama za 8. mart: TRI DRUŠTVA U ZAJEDNIČKOM KOLU


Damama za 8. mart: TRI DRUŠTVA U ZAJEDNIČKOM KOLU


Tri trebinjska kulturnoumjetnička društva – GKUD  „Alat Svislajon“, ANI „Jovan Dučić“ i KUD „Hercegovina“ iz Petrovog Polja priredili su večeras zajednički koncert povodom Međunarodnog dana žena.


Osmomartovski koncert pod nazivom „Sa damama u kolu“ poklon je Gradske uprave svim našim sugrađankama, a uz veče tradicionalnih igara i pjesama – pripadnice nježnijeg pola koje su posjetile koncert darovane su i karanfilom.


Uz čestititke damama našeg grada, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je večerašnji koncert poseban i što sva tri kulturnoumjetnička društva prvi put zajedno priređuju veče folklora.


„Nadam se da će to u narednom periodu da bude tradicija i da ih bude mnogo više – ne samo oko 8. marta. Da više jedni sa drugima sarađuju i da bude praksa da kada jedni organizuju koncert – učestvuju svi“, kazao je Ćurić.


Predsjednik skupštine Gradskog KUD-a „Alat Svislajon“ Dejan Tarana podsjetio je da je inicijativa za zajednički koncert stigla iz Gradske uprave, na koju su se rado odazvali da pokažu jedinstvo svih trebinjskih kulturnoumjetničkih društava – a ujedno da pjesmom i igrom nagrade naše dame.


Vođa „anijevaca“ Nebojša Ratković kaže da je večeras bila i premijera dvije njihove koreografije, a predstavili su i nove narodne nošnje iz Hercegovine, rad udruženja „Vasila“ Trebinje, a poklon su Gradske uprave i sponzora.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?