MILJAN VUJOVIĆ IZRUČEN I PRITVOREN NA TUNJICAMA


MILJAN VUJOVIĆ IZRUČEN I PRITVOREN NA TUNJICAMA


 Miljan Vujović (36), Bilećanin za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Petra Bajčetića, vlasnika kafića "NN" u Bileći, izručen je pravosuđu Republike Srpske.


On se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno popravnom zavodu u Banjaluci na Tunjicama.


Na osnovu međunarodne potjernice, Srbija je izručila nadležnim organima Republike Srpske ovog Bilećenina, a protiv kojeg Republičko javno tužilaštvo sprovodi istragu zbog krivičnih djela zločinačko udruženje, otmica  i teško ubistvo.


Na teret mu se stavlja da je u septembru 2016. godine organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj otmicu i iznudu.


"Protiv članova ovog zločinačkog udruženja Srđana Dende, Đorđa Radmilovića, Gavrila Bjelice i Dragana Šarenca Tužilaštvo je vodilo krivični postupak koji je pravosnažno okončan osuđujućim presudama. Njima je izrečena kazna zatvora u trajanju od ukupno tri godine i 11 mjeseci", rečeno je iz Republičkog javnog tužilaštva.


Podsjetimo, kako su "Nezavisne" ranije pisale, Vujović je bio u bjekstvu od septembra 2016. godine, a kada je Bajčetić ubijen. Uhapšen je u Beogradu prošle godine. Vujović je, kako smo ranije pisali, u oktobru 2007. godine osuđen na osam godina zatvora zbog neusjpelog atentata na Miodraga Kundačinu, bivšeg komandira Granične policije BiH u Trebinju.


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?