SPASO MILIŠIĆ ZA UBISTVO NEMANJE ŠUPLJEGLAVA DOBIO 20 GODINA ZATVORA, NEMANJIN OTAC NEZADOVOLJAN


SPASO MILIŠIĆ ZA UBISTVO NEMANJE ŠUPLJEGLAVA DOBIO 20 GODINA ZATVORA, NEMANJIN OTAC NEZADOVOLJAN


Vijeće Okružnog suda u Trebinju, kojim je predsjedavao sudija Duško Popić, objavilo je danas  presudu kojom je Spasa Milišića iz Trebinja, osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog ubistva sugrađanina Nemanje Šupljeglava, ali i nanošenja teške tjelesne povrede Peru Miloševiću, kao i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.


"Milišić je optužen za krivično djelo Teško ubistvo i kaznu zatvora u trajanju od 19 godina, te za krivično djelo Teška tjelesna povreda i kaznu zatvora od 1 godine, kao i za krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija za koju je dobio kaznu zatvora od šest mjeseci", naveo je sudija Popić. 


Sud je utvrdio da je optuženi Spaso Milišić dana 11.02.2018. godine oko 2,55 časova u ugostiteljskom objektu "Merlot" u Trebinju, na podmukao način ubio Nemanju Šupljeglava, te teško tjelesno povrijedio Peru Miloševića iz Trebinja.


On je prerezao vrat Nemanji Šupljeglavu, što su posvjedočili i svjedoci i video kasmere u objektu, ali i ljekarski nalaz i to nožem čija je oštrica dugačka 15 centimetara i drška od 12 centimetara, a ubod mu je zadao sa lijeve bočne strane vrata, prerezavši mu glavnu venu i druge krvne sudove, pa je nesretni mladić ubrzo iskrvario.


On je zatim, znajući da će mu nanijeti tešku povredu, do kosti prorezao dlan i mišićne tetive lijeve šake radniku „Merlota“ Peri Miloševiću, a o čemu je svjedočio i on sam i drugi svjedoci, kao nadležne medicinske službe.


Sud je utrvdio i da je optuženi neovlašteno držao i nosio vatreno oružje i municiju, i to: pušku M-48 napunjenu sa 5 (pet) komada municije i metkom u cijevi, čije držanje i nošenje građanima nije dozvoljeno, dok Optužnicom nije dokazano da je optuženi počinio  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana pa je u tom dijelu oslobođen od optužbe, s obzirom da nije utvrđeno da je 37,3 grama hašiša koji su mu pronađeni bilo za preprodaju. 


U izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od 11.02.2018. godine, pa nadalje.


Sud je optuženom produžio pritvor do pravnosnažnosti presude, a može tajati najduže devet mjeseci.


OTAC NEZADOVOLJAN


Otac ubijenog Nemanje Šupljeglava ostao je zatečen ovakvom presudom, jer, kako je nakon izricanja kazne rekao pred Sudom, očekivao je barem duplo više.


„Nije mi jasno kako nije dobio duplo više, jer ovo što je uradio mom sinu pravo je zvjerstvo.  On nije čovjek već zvijer, ali nisam siguran da bi ovo i zvijer mogla uraditi drugoj zvijeri“, kazao je potreseno otac novinarima...


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?