RONIOCI IZ TREBIŠNJICE IZVADILI ZOLJU, TROMBLOM I BOMBE


RONIOCI IZ TREBIŠNJICE IZVADILI ZOLJU, TROMBLOM I BOMBE


 Iz rijeke Trebišnjice kod Željezničkog mosta danas su izvađeni ručni raketni bacač- zolja, tromblonska mina i četiri ručne bombe.


Zolja je u rijeci Trebišnjici otkrivena nedavno, a u trebinjskoj Civilnoj zaštiiti pretpostavljaju da su tromblon i bombe bačene prošle noći.


Akciju su izveli članovi tima za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite u saradnji sa trebinjskim A timom Civilne zaštite.


Nenad Ikonić,  supervizor za podvodno deminiranje iz republičke civilne zaštite je  apelovao  na građane da se minsko-ekplozivna  sredstva ne bacaju u rijeku, ili na druga mjesta, već ih predaju policiji ili pozovu civilnu zaštitu na besplatan broj 121.


„Vidljivost je bila idealna i posao je rutinski urađen“,  naveo je on.


Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite,  koji je prisutvovao današnjem vađenju minsko – ekplozivnim sredstava iz Trebišnjice je naveo da civilna zaštita RS ima  tim za podvodno deminiranje od šest člasnova koji je obučen sa evropskim standardima i propisima.


Međed će danas obići i selo Sparožići koje je do rata pripadalo trebinjskoj, a sada opštini Ravno u Fedraciji BiH, gđe su povratnici uputili peticiju da se obavi deminiranje terena.


„Republička uprava civilne zaštine,  na prijedlog Vlade RS, je odlučila da deminiranje ovog prostora bude prirorit, kako bi povratnici mogli nesmetano živjeti“, istakao je Međed.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?