PROLJEĆE DOČEKUJEMO BEHAROM OD SMEĆA


PROLJEĆE DOČEKUJEMO BEHAROM OD SMEĆA 


Trebinje je, kažu, najljepše u proljeće, kada drveće probehara i odjene se novim zelenim odijelom, ali su, nažalost, sve češće slike toga “odijela” drveće probeharalo odbačenim najlonskim kesama i odjenuto novim odijelom od smeća.


Ova “ekološka ljepota” dočekaće svakog trebinjskog gosta, koji u grad ulazi iz najfrekventnijeg pravca u ovo doba godine – iz pravca Ljubinja, odnosno Mostara i dalje Banjaluke, pa nam se Krajišnici sve češće rugaju ovakvim “beharom”.


Nažalost, nakon ljepote od Vukojevih vinograda u Zasad polju, dočeka vas poljana smeća između “Binga” i Autobuske stanice, što su, da bi situacija bila nezgodnija, dvije vrlo frekventne destinacije.


Nedavno me je bez teksta ostavio prijatelj iz Banjaluke kome sam pokazivao vinograde u Zasad polju i hvalio se da u Trebinju, osim vinove loze, dobro uspijevaju i masline, a on mi odgovorio – Kod vas, očigledno, dobro uspijevaju i najlon kese, pa ste im uzgoj sa puta prema Herceg Novom, prebacili i na ovaj ulaz u grad (očigledno je aludirao na okoliš deponije Obodina).


Pa, dragi moji, za petnaestak dana je i zvanično prvi dan, po mnogima, najljepšeg godišnjeg doba, čiji su prvi vjesnici probeharalo drveće.  


Sretan ti, grade moj, prvi dan proljeća… 


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?