Od danas u Trebinju možete napuniti električne automobile i bicikle


Od danas u Trebinju možete napuniti električne automobile i bicikle


Kod autobuske stanice u Trebinju danas je firma „Segment“ postavila punjač za električne automobile.


Kako je saopšteno na službenoj stranici Grada Trebinja, maksimalna snaga punjača marke „Hager“ iznosi 22 kw, a punjenje je od 1 do 3 fazno.


„Autentifikacija ovlaštenih korisnika punjača vrši se putem setova RFID kartica. Pored utičnice za punjenje električnih vozila ovaj punjač dolazi uz dodatnu utičnicu za punjenje električnih bicikala. Brzina punjenja zavisi od kapaciteta baterije vozila, ali radi se o vremenskom period punjenja od 45 minuta do 3 časa. Imajući u vidu da se Trebinje razvija u jedan od glavnih turističkih centara ne samo u BiH već i u region – punjač takve vrste će koristiti vozačima koji su u prolazu“, kažu u Gradskoj upravi.


U BiH je, prema Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, registrovan mali broj električnih automobila, ali raste broj automobila na  hibridni pogon. Krajem 2018. godine u BiH bilo je registrovano skoro 400 takvih automobila.


Električni automobili vremenom će biti sve jeftiniji i mnogi veliki proizvođači četvorotočkaša će se preorijentisati na proizvodnju takvih vozila koja ne zagađauju vazduh.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?