POČELA IZGRADNJA IGRALIŠTA U NASELJU TINI: Uskoro rekonstrukcija terena i u ostalim naseljima


POČELA IZGRADNJA IGRALIŠTA U NASELJU TINI: Uskoro rekonstrukcija terena i u ostalim naseljima


U trebinjskom naselju Tini u toku su radovi  na izgradnji modernog igrališta „Pčelica“. Sredstva u iznosu od 172.000 KM obezbijedio je Grad Trebinje.


Kako je precizirao Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Trebinja, rekonstrukcija uključuje građevinske radove, izmjenu ograde oko fudbalskog terena, postavljanje  ograde oko dječijeg igrališta na postojećim zelenim površinama, potpuna zamjena mobilijara za dječije igralište – tobogani , klackalice, ljuljaške…


„Takođe, biće dograđena postojeća tribina na fudbalskom igralištu i izgrađena tri reda nove tribine. Predviđeno je instalisanje rasvete na fudbalskom i dječijem igralištu, sa zajedničkim upravljačkim sistemom“, kazao je on.


Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Trebinja


Rikalo ističe da je ugovoreni rok za izgradnju 60 dana, pa bi komplenti radovi trebalo da budu završeni do ljeta. Izvođač radova je firma „Rad građevinar“.


On je podsjetio da će tokom ove godine biti rekonstuisana i igrališta u drugim trebinjskim naseljima.


„U mjesnoj zajednici Gorica u saradnji sa organizacijom „CORIE“ izgradili smo dječije igralište. Plan je i postavljanje reflektora na sportsko igralište u naselju Hrupjela, kao i izgradnja igrališta u Zasad polju. Takođe, planirano je uređene sportskog terena u naselju Ložina“, istakao je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Trebinja.


Prema njegovim riječima,  plan je da u pet gradskih naselja budu izgrađena moderna igrališta.  U prethodnom periodu trebinjska naselja Mokri dolovi i Gučina dobila su moderne sportske terene, a plan je da se u tim naseljima postavi i mobilijar za najmlađe sugrađane.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?