POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI SISTEMA ZA VODOSNABDIJEVANJE NA LIJEVOJ OBALI TREBIŠNJICE


POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI SISTEMA ZA VODOSNABDIJEVANJE NA LIJEVOJ OBALI TREBIŠNJICE


U prostorijama gradske administracije Trebinje danas je potpisan ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdijevanje na lijevoj obali Trebišnjice.


Vrijednost ugovora koji je danas potpisan je 2 miliona i 200 hiljada konvertibilnih maraka.


„U protekle dvije godine urađeni su značajni radovi po pitanju vodosnabdijevanja grada, završeno je vodosnabdijevanje na desnoj obali, kao i sistem za vodosnabdijevanje ‘Grada sunca‘, a obavljamo i značajne radove na prečistaču“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


Radovi će se, kako kaže Ćurić, finansirati preko Evropske investicione banke, dužina cjevovoda je oko 3,5 kilometra, rok za završetak radova je 12 mjeseci, a početak poslova  je sredinom marta.


Nakon prošlogodišnjih problema sa transportnim cjevovodom, pokrenuli smo, za naš grad, itekako značajan projekat i nakon administrativnog dijela posla, gotovo smo na početku samih radova – kaže Spaso Radović, direktor trebinjskog „Vodovoda“.


„Ukoliko se u narednom periodu budu pojavljivali problemi sa napajanjem grada vodom, po završetku ovih radova, dobićemo takozvani ‘bajpas‘ kojim ćemo obezbijediti normalno i nesmetano snabdijevanje grada vodom“, ističe Radović.


Prema njegovim riječima, u novu trasu vodovoda biće položene cijevi koje imaju garanciju 100 godina i to su najkvalitetnije cijevi koje postoje na tržištu.


„Očekuju nas značajni građevinski radovi na iskopavanju koji dijelom idu i pored Treće osnovne škole i Bolnice, i ja bih zamolio građane za strpljenje jer ćemo po završetku radova imati dosta razloga za zadovoljstvo“, ističe on.


Kako se danas moglo čuti, nova, lijeva trasa cjevovoda ide od „Male brane“, pored groblja u Policama,  jedan krak ide prema Policama, Osnovnoj školi i Bolnici, a drugi pored Olimpijskog bazena.


Radović ističe da će se pored „Male brane“ ostaviti jedan ispust za potrebe rezervoara Police, koji ima kapacitet od 2.500 kubika.


Jovan Gajić, dirketor preduzeća „Buk promet“ iz Bijeljine koje je izvođač radova, kaže da će na ovim poslovima biti angažovana značajna mehanizacija i ljudstvo i obećao da će posao, ukoliko ne bude nekih značajnih nepredviđenih okolnosti,  biti izvršen prije planiranog roka od godinu dana.


RM

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?