Edukativne radionice za djecu u Muzeju Hercegovine u Trebinju


Edukativne radionice za djecu u Muzeju Hercegovine u Trebinju


U Muzeju Hercegovine u Trebinju, 16. februara, u 11 časova održaće  se prva u nizu, redovnih i  edukativnih radionica za djecu školskog uzrasta. 


Lijepe vijesti, simbolično, stići će nam iz jedine rekonstruisane Golubarske poštanske stanice u Bosni i Hercegovini, a koja se nalazi u okviru kompleksu Muzeja Hercegovine u Trebinju. Ova građevina, sudeći po planovima Kastela u Trebinju sa kraja 19. vijeka, ali i carskim uredbama Austrougarske monarhije, ukazuju na to da je već 1890. godine u Trebinju postojala Golubarska poštanska stanica - K. u. K. Brieftauben Station.


Pored brojnih zanimljivosti koje će saznati o načinima na koje su naši preci slali pisma i poruke, kako su važne vijesti stizale do udaljenih krajeva, učesnici radionice pod nazivom „„Golubarska pošta, stanica Trebinje“, imaće priliku i sami da prave pisma poput onih koja su raznosili golubovi pismonoše, da crtaju razglednice po motivima starog Trebinja, ali i da svoje znanje pokažu u brzopoteznom kvizu.


Radionicu vode kustos MA Tamara Rajković i kustosi pripravnici Stanka Jokanović i Simo Radić. Molimo sve zainteresovane učenike da se za radionicu prijave na broj telefona 059/271-060, kontakt osobe su Tamara Rajković i Stanka Jokanović, na e-mail muzejhtr@gmail.com ili putem Facebook stranice Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?