PREDSJEDNIK RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Trebinjska lokalna vlast je za primjer drugim opštinama i gradovima u Srpskoj


PREDSJEDNIK RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Trebinjska lokalna vlast je za primjer drugim opštinama i gradovima u Srpskoj


Predsjednik RS Željka Cvijanović rekla je da podržava aktivizam gradske uprave u Trebinju, koja ima mnogo ideja i preduzima različite mjere da se poboljša život građana.


„Organizovaću  konfereniciju gradonačelnika i načelnika opština u RS, na kojoj bi razmijenili iskustva nekoliko veoma kreativnih lokalnih zajednica poput Trebinja. Nekad imate i novce, ali je suština na koji način ih distribuišete i ko su potencijalni korisnici.  Mislim da se u Trebinju to  radi za svaku  pohvalu“, zaključila je Cvijanović.


Ona je dodala da će kabinet predsjednika podržati projekte iz školstva, omladinske problematike i sporta, a među prvima je otvaranje Centra za talente u Trebinju.


„Taj centar će biti obrazac koji će se koristiti da i druge lokalne zajednice dobiju slične centre, ali i za  formiranje i Centra za talente RS. Kabinet Predsjednika Srpske će podržati i izgradnju lifta na Fakultetu za proizvodnju i menadžmet Trebinje, kako bi se olakšalo školovanje za studente invalide, a koji će moći koristiti i ostali“, istakla je Cvijanović.


Predsjednica Srpske je istakla da je izuzetno zadovoljna podrškom koju trebinjska gradska uprava daje pojedinim kategorijama stanovništva, a pogotovo u nastojanju da ostavi ljude da žive na selu.


„Oduševila  me je materijana pomoć djeci na selu, da se vrate i pohađaju seoske škole. Tu je jedan od osnova  rješenja problema pražnjenja sela, uz rješavanje infrastrukturnih pitanja“, zaključila je ona.


Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da su u današnjim razgovorima sa predsjednicom Srpske projekati koje Trebinje provodi ocijenjeni kao pozitivan primjer i za druge opštine i  gradove, te da se saradnja sa Vladom Srpske i Kabinetom predsjednika nastavlja.


„Na projektu osnivanja Centra za talente u Trebinju se radi već godinu dana u saradnji sa školama.  Na računu imamo određenu suma novca koja je donacija Fondacije ‘Risto i Trifun  Petrović’. Podrška nam treba  u organizaciji, da ga podignemo na viši nivo,  da bude poput Istraživačke stanice ‘Petnica’ u Srbiji. Samo zajedno sa Vladom RS i uz podršku predsjednika Srpske možemo ostvariti tako velike projekte“, naveo je Ćurić.


On je najavio da će konačan projekat Centra za talente u Trebinju biti predstavljen javnosti u toku sedmice.


Nakon razgovora sa predstavnicima gradske vlasti, predsjednica RS Željka Cvijanović  nastavila je posjetu razgovorom sa korisnicima Dnevnog centra za stare osobe.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?