Saša Borjan: BRIGA O MLADIMA – PRIORITET NAD PRIORETETIMA


Saša Borjan: BRIGA O MLADIMA – PRIORITET NAD PRIORETETIMA


Briga o mladim ljudima prioritet je nad prioritetima u izbornom programu kojim koalicija „Trebinje zaslužuje bolje“ izlazi pred građane 17. februara, poručio je danas kandidat ove koalacije za gradonačelnika na prijevremenim izborima u Trebinju Saša Borjan.


„Prošle godine je 1.300 mladih ljudi napustilo Trebinje. Samo ove sedmice je 20 naših sugrađana, uzrasta od 24 do 29 godina, podiglo sa biroa svoje radne knjižice i otišlo da rade u Dubrovnik. Iz jednog razloga – aktuelna vlast u Trebinju nije uspjela da nametne pozitivan poslovni ambijent za zapošljavanje mladih“, istakao je Borjan.


U programu koalicije „Trebinje zaslužuje bolje“ postoje jasna i konkretna  rješenja – kako dovesti nove investitore u Trebinje i zadržati postojeće, napomenuo je Borjan – dodajući da nije zaboravljena ni penzionerska populacija, oko 8.000 naših sugrađana, čiji socijalni status zahtijeva konkretne modatitete podrške.


„Prosječna penzija u Trebinju je 350 KM. Kako neko može da plati sve režije i da živi od preostalog dijela penzije. U našem programu smo ponudili konkretna rješenja kako da pomognemo penzionerskoj populaciji – i kako svaki penzioner treba na mjesečnom nivou da dobije naknadu iz budžeta Grada Trebinja, počevši od onih penzionera koji imaju najniža primanja“, napomenuo je Borjan.


On je ocijenio šokantnim natalitetska kretanja u Trebinju – od ratne 1994. kada su rođene 872 bebe, do prošle godine u kojoj je na svijet došlo svega 287 beba, što je, ističe Borjan, za čak 52 bebe manje u odnosu na godinu prije.


„Prošla godina je pokazala da aktuelna vlast u Trebinju nije doprinijela pronatalitetnoj policiti i unapređenju ovog veoma važnog pitanja. U našem programu dali smo konkretna rješenja i prijedloge – kako popraviti stanje u ovoj oblasti“, istakao je Borjan.


On je ocijenio da politika aktuelne vlasti ne donosi perspektivu i budućnost nijednoj od pomenutih društvenih kategorija građana, zbog čega, uvjeren je on, Trebinje zaslužuje bolju vlast, a građani bolji život.


Podjeli promotivnog materijala u Dučićevoj ulici, kojom je ozvaničen početak kampanje, prisustvovali su predstavnici subjekata koalicije – članovi PDP-a, predvođeni aktuelnim i bivšim liderom Branislavom Borenovićem i Mladenom Ivanićem, Srpske demokratske stranke i narodni poslanik Nebojša Vukanović.


RT


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?