POZNAT IDENTITET TREBINJSKOG BRAČNOG PARA KOJI JE U MAKARSKOJ „PAO“ SA DROGOM


POZNAT IDENTITET TREBINJSKOG BRAČNOG PARA KOJI JE U MAKARSKOJ „PAO“ SA DROGOM


Bračni par Đerić iz Trebinja uhvaćen je kod Šestanovca, nadomak Makarske, sa više od 1,5 kilograma heroina, gdje je kod žene otkrivena droga vrijedna više od 600 hiljada kuna koju je skrivala u odjeći.


Kako prenose hrvatski mediji, supružnici Đerić su zbog „službenog puta“ u Hrvatsku, kod kuće ostavili jednogodišnju kćerku, a heroin su unijeli preko Graničnog prelaza Nova Sela.


Oni su autoputem A1 u četvtak došli „Škodom Oktavijom“ bh registarskih iznaka , na područje Šestanovca, gdje su im rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i  Granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske, a nakon što im je pronađena droga, lišeni su slobode.


Škodom Okravijom je upravljao muž (1976), dok je supruga (1983) bila na mjestu suvozača i u odjeći skrivala tri paketa sa 1.515 grama heroina. 


Oboje supružnika imaju državljanstvo BiH, a u putnim ispravama je vidljivo kako su i ranije nekoliko puta prelazili granicu sa Hrvatskom, od čega su neki od dolazaka bili u Kupare, koje im je omiljeno odredište za ljetovanje. 


Kod kuće u Trebinju su ostavili jednogodišnju kćer.


Hrvatski mediji dalje prenose da kilogram heroina košta 25.000 eura, što u protuvrijednosti iznosi 185.000 kuna. 


Droga je bila namijenjen za hrvatsko tržište, na kojem se u prodaji na grame za navedenu količinu može prodati najmanje 600.000 kuna. 


Ukoliko se masi dodaju aditivi, kojima se nerijetko dobije trostruko više materije za dilanje, te ako se prodaje na “pizeve” od 0,1 gram, jasno je kako se visina zarade vrtoglavo penje.


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?