KONAČNO IZGLASAN BUDŽET SO BILEĆA


KONAČNO IZGLASAN BUDŽET SO BILEĆA


Odbornička većina Skupštine opštine Bileća konačno je usvojila Nacrt budžeta ove lokalne zajednice u visini od 10,3 miliona maraka, nakon višečasovne odbrničke rasprave.


Odbornici su, međutim, mnogo više vremena ostavili u raspravama koje se uopšte  nisu odnosile na predloženi dnevni red, pa se tri sata čekalo samo dok nije usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, da bi se stiglo do budžeta Opštine Bileća, koja će se ipak finansirati privremeno, jer ovaj dokument nije donesen u prošloj godini, kako je zakonom predviđeno.


Bilećka opozicija, u kojoj su najglasniji bili odbornici Kluba „Zvezdano nebo“, negodovala je zbog, kako su istakli, rasipanja novca tamo gdje je to bilo nepotrebno, a vrlo malo ili nikako je ostalo kulturno-umjetničkim društvima, Društvu dobrovoljnih davalaca krvi i sl.


Odbornik iz „Zvezdanog neba“, član Šešeljevih radikala Dražen Dunđer je po običaju bio najkritičkije raspoložen, jer je za lična primanja zaposlenih u lokalnoj administraciji predviđeno oko 4,7 miliona maraka, što je gotovgo polovina budžeta.


On je negodovao i zbog toga što je njegov odbornički klub predložio smjenu direktorice Centra za socijalni rad Branke Radmilović, a kasnije su se odbornici koji su dali preliminarnu saglasnost za smjenu povukli.


„Nigdje na svijeti i ni u jednoj skupštini ne možete naći da je rukovodiocima, kada se izabiraju, bude dozvoljeno da glasaju sami za sebe, a u Bileći se desilo da je Branka Radmilović, kao odbornik Snage Hercegovine, glasala sama za sebe, što smatramo sukobom interesa“, objasnio je Dunđer.


Iz Komisije za izbor i imenovanja je, međutim, saopšteno da takav prijedlog do njih nije ni dolazio, pa se o tome nije ni raspravljalo.


Odbornici su ovom prilikom izglasali i prijedlog da doktor Slavko Boljanović, dosadašnji vršilac dužnosti, bude direktor Doma zdravlja Bileća...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?