ANA ĆOROVIĆ IZ LJUBINJA OSVOJILA SVETOSAVSKU KNJIŽEVNU NAGRADU


ANA ĆOROVIĆ IZ LJUBINJA OSVOJILA SVETOSAVSKU KNJIŽEVNU NAGRADU


Učenici iz Srpske nagrađeni su na svetosavskoj svečanosti u Beogradu, za najbolje radove, na konkursu za učenike škola Srbije, Srpske, ali i dijaspore.


Prva nagrada u konkurenciji osnovnih škola obradovala je Anu Ćorović, učenicu 9. razreda OŠ "Sveti Sava" iz Ljubinja, koja je nagrađena za "Pismo Svetom Savi".


- Prvo sam se u pismu Svetom Savi zahvalila za sve što je uradio za nas, onda sam se molila za naš rod i naravno za narod na Kosovu i Metohiji - poručila je Ana Ćorović.


Među nagrađenim srednjoškolcima je Vojislav Durmanović, gimnazijalac iz Bijeljine. Dobio je treću nagradu za rad o srpskim manastirima.


- Pjesme su, kao i sve, iskrene i vjerujem da dajem svoj doprinos u proslavljanju kulture na današnji dan - istakao je Vojislav Durmanović, učenik Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini.


I ove godine, Svetosavski književni i likovni konkurs Društva "Sveti Sava" podržalo je Predstavništvo Srpske, za koje ovo ima poseban značaj.


- Da našim mladim ljudima, našim mladim stvaraocima pošaljemo poruku da je važno čuvati nacionalni identitet, da je važno čuvati naš jezik, naše pismo, našu kulturu, našu tradiciju i naravno našu vjeru - poručio je  Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.


Posebna priznanja uručena su i zaslužnima za doprinos radu i razvoju Društva "Sveti Sava".


RTRS

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?