SKRAĆENI ČASOVI U BILEĆKOM SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU ZBOG HLADNIH UČIONICA


SKRAĆENI ČASOVI U BILEĆKOM SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU ZBOG HLADNIH UČIONICA 


Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je u ponedjeljak. Za učenike Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ prva sedmica drugog polugodišta protiče u hladnim učionicama. Zbog neadekvatnog grijanja bilećkim srednjoškolcima skraćeni su časovi. Instalacije urađene sedamdesetih godina prošlog vijeka su dotrajale, u učionicama i hodnicima je malo radijatora, a metoda prenosa toplote donosi velike gubitke.


„Naša grejna instalacija je van upotrebe. Temperatura u učionicama ne prelazi pet stepeni Celzijusovih. Radimo u teškim uslovima. “, kaže direktorica SŠC „Golub Kureš“ Zdravka Milićević.


Direktorica Zdravka Milićević zahvalila je roditeljima na strpljenju i razumijevanju i izrazila nadu da će u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske ovaj problem uskoro biti riješen.


Učenici kažu da im je hladno i da im je najveći problem pisati i pratiti nastavu. 


Prinuđeni smo da nosimo kape, šalove i jakne. Nezgodno nam je misliti i pratiti nastavu i boraviti u školi po ovoj hladnoći. Brine nas i to što ćemo morati nadoknaditi sve zaostale časove.“, kaže predsjednica Savjeta učenika SŠC „Golub Kureš“ Marija Krnjević.


U kratkoj posjeti ovoj obrazovnoj ustanovi, šetajući hodnicima, i mi novinari žalili smo se na hladnoću i zapitali se kako je učenicima i profesorima koji u hladnim prostorijama borave i po nekoliko sati na dan. 


bilradio

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?