GORDAN MIŠELJIĆ O HAVARIJI U PLATU - ŠTETE BI MOGLE BITI VELIKE I ZA NAS


GORDAN MIŠELJIĆ O HAVARIJI U PLATU -  ŠTETE BI MOGLE BITI VELIKI ZA NAS 


Iako se još ne znaju posljedice havarije u Hidroelektrani Dubrovnik, u Platu, direktor “Hidroelektrana na Trebišnjici “ u Trebinju Gordan Mišeljić je potvrdio da će, ukoliko se posljedice pokažu ozbiljnim, požar postrojenja iz Plata uticati na cjelokupan sistem hidrocentala koje koriste vode rijeke Trebišnjice.


On kaže da još nemaju tačne informacije o tome šta se desilo, jer, iako su odmah nakon havarije kontaktirali svoje kolege u Platu, oni im se iz strojare još nisu javili.


“Još uvijek čekamo da nam se javi neko od odgovornih, ali, budući da se cio mašinski sistem nalazi pod zemljom, svi su za sada nedostupni, tako da pravih informacijama nemamo, osim da je sa mreže ispao i naš agregat, a kada će se vratiti na mrežu za sada je nepoznato”, kaže Mišeljić.


On je samo mogao demantovati da je “HET” uzročnik havarije, jer se to, kako kaže, ni ne može dovesti u vezu sa Trebinjem.


Za sada je, kaže, šteta ta što će i u sistemu nedostajti struja sa  jednog od dva agretgata HE Dubrovnik, gdje jedan pripada Elektroprivredi Republike Srpske, odnosno “Hidroelektranama na Trebišnjici”, a drugi Hrvatskoj Elektroprivredi.


 Godišnja proizvodnja HE Dubrovnik  kreće se od 1100 do 1500 gigavat časova električne energije, što zavisi od hidroloških prilika, pogonske pouzdanosti i načina  vođenja elektrane, tako da gubici, zavisno od vremena koje se provede van mreže, mogu biti značajni… 


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?