U NEVESINJU OBILJEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE


U NEVESINJU OBILJEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE


Pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća na na spomen obilježja danas je u Nevesinju obilježen Dan Republike Srpske.


Delegacije Opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije, Ratnih veterana Nevesinja i Udreženja „Nasljeđe“  položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu i upalile svijeće u Spomen sobi. Parastos poginulim srpskim borcima u proteklom otadžbinskom ratu služio je sveštenik Drago Zubac. Cvijeće je potom položeno i kod Spomenika slobode na centralnom gradskom trgu.


Čestitajuči dan Republike Srpske predsjednik Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac poručio je da je ovaj praznik prilika da se trajno obavežemo da ćemo voditi brigu o porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.


–Mi smo danas ponosni što živimo u miru u slobodnoj Republici Srpskoj, ali istovremeno i tužni jer sa nama nisu onin koji su najviše dali za njeno stvaranje – naglasio je Šipovac. On je pozvao saborce da se okrenu budućnosti i napretku u ponosnoj i vječnoj Republici Srpskoj.


Slobodarsko i ustaničko Nevesinje odigralo je veliku ulogu u stvaranju Republike Srpske. Braneći svoja ognjišta poginulo  je 476 pripadnika Nevesinjske brigade i 174 borca Druge lake brigade.


 


 


 


nevradio

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?