NEVESINJAC NIКOLA RADOVANOVIĆ NAJPERSPEКTIVNIJI SPORTISTA RS


 NEVESINJAC NIКOLA RADOVANOVIĆ  NAJPERSPEКTIVNIJI SPORTISTA RS


Talentovani Nevesinjac Nikola Radovanović proglašen je za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske.


Pionirski prvak Bosne i Hercegovine, dva puta proglašen za najboljeg igrača u ligama mladih Evrope, član reprezentacije Srbije do 16 godina i trenutno jedan od najboljih košarkaša Prve muške lige Republike Srpske, mada mu je tek 15 godina.


Budućnost iz Bijeljine u svojim redovima ima jednog od najtalentovanijih imena srpske košarke trenutno, Nikolu Radovanovića koji je rođen 2003. godine ali je već zakoračio u seniorske vode gde se za sada odlično snalazi.


Nikola je počeo da ozbiljnije trenira košarku prije tri godine kada je došao u Budućnost. Prije toga je igrao "basket" sa drugarima u rodnom Nevesinju i bio član КК Velež.


Radovanović je skrenuo pažnju regionalnih, jadranskih velikana, ali i evropskih timova koji se interesuju za mladog momka iz Nevesinja, ali je on je trenutno skoncentrisan jedino na partije u Budućnosti u okviru elitnog ranga Republike Srpske.


Brojke govore dosta, 15-godišnji Radovanović je ove sezone na devet mečeva u proseku postizao 17,8 poena i hvatao 5,9 skokova, sa prosečnih 14,6 indeksnih poena. Početkom ovog meseca je bio dominantan protiv ekipe Sokolca u kojoj je ubacio čak 34 poena.


Radovanoviću se predviđa blistava karijera, a očekuje se da će uskoro pojačati neki od najzvučnijih timova u regionu. Takođe, radi se o momku kog prate i veliki strani klubovi, tako je već dragoceno iskustvo stekao boravkom u kampu madridskog Reala.


nevradio/HOT SPORT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?