„NEVESINJКA“ КONAČNO DOBILA FUNКCIONALNO GRIJANJE


„NEVESINJКA“ КONAČNO DOBILA FUNКCIONALNO GRIJANJE


Sportske i rekreativne aktivnosti u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ od danas se izvode u zagrijanom prostoru.


Projekat koji je imao zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta realizovan je uz pomoć Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Fonda za zaštitu životne sredine. Ovo je ujedno bila druga faza rekonstrukcije i sanacije dvorane za koju je izdvojeno 245.000 КM. Opština Nevesinje je projekat sufinansiorala sa 27.000 КM. Tehnički prijem radova biće obavljen u narednih petnaestak dana.


Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović podsjeća da su u drugoj fazi rekonstrukcije dvorane preostale staklene površine zamijenjene PVC prozorima i vratima i da je modernizovana rasvjeta postavljanjem LED svjetiljki.


− Izgrađena je kotlovnica sa solarnim panelima, postavljene instalacije i oprema za grijanje i ugrađen novi sistem vatro dojave – dodao je Šiljegović. U narednoj godini planirano je da se uradi vanjsko uređenje dvorane.


Puštanje u rad sistema grijanja najviše je obradovalo nevesinjske srednjoškolce, članove sportskih klubova, rekreativce i učesnike Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Mišo Tamindžija“.


Iz opštine Nevesinje su potvrdili da su za nabavku ogreva pomoć dobili od Termoelektrane „Gacko“ i Šumskog gazdinstva „Botin“.


nevradio

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?