MALI BAGERISTA NIKOLA VUKOSAV POLETARAC GODINE


MALI BAGERISTA NIKOLA VUKOSAV POLETARAC GODINE


Učenik drugog razreda Osnovne škole “Risto Proroković“ Nikola Vukosav dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Poletarac godine“ koje dodjeljuje Radio Nevesinje. Osmogodišnji dječak za svoj uzrast pokazuje zadivljujuću tehniku upravljanja poljoprivrednim i građevinskim mašinama. Igračke ga ne zanimaju, nego prave mašine na kojima pokazuje spretnost odraslog čovjeka.


Vrijedni dječak vedrog duha  danas je bio gost u redakciji Radio Nevesinja gdje mu je uručeno priznanje  i novogodišnji poklon. Nikola kaže da je prvi put sjeo na bagera još kao petogodišnjak i da je posmatrajući oca naučio upravljati teškim građevinskim mašinama.


Sada sa zadivljujućom vještinom vrši utovar tereta na čemu mu mogu pozavidjeti i iskusni bageristi.


Svakog vikenda Nikola odlazi na selo i vrijedno učestvuje u poljoprivrednim radovima. U najbrojnijoj porodičnoj družbi na Udrežnju u kojoj ne manjka ljubavi i sloge, osjeća se srećno i zadovoljno.


Na selu ima i neobičnog ljubimca – divlju svinju, pa se i po tome izdvaja od vršnjaka. Nikola ga čak hrani iz ruke.


U Radio Nevesinju kažu da je priznanje „Poletarac godine“ namijenjeno najmlađim sugrađanima koji se talentom, trudom ili vještinom razlikuju od svojih vršnjaka. Naglašavaju da je cilj da se skrene pažnja široj javnosti da se na drugačiji način odnosi prema stvaralaštvu i ulozi mladog čovjeka u društvu.


Naziv priznanja „Poletarac“ je asocijacija na kultnu tv seriju Televizije Beograd posvećenu najmlađem auditorijumu.nevradio

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?