MLADIĆ PUCAO NA POLICAJCE, A ONI GA USPJELI RAZORUŽATI I UHAPSITI


 MLADIĆ PUCAO NA POLICAJCE, A ONI GA USPJELI RAZORUŽATI I UHAPSITI


Policajci S.LJ. i A.V. uspjeli su da savladaju i razoružaju Novljanina M.R.(24) nakon što je pucao na njih u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije. Oni u momentu kada se dogodio incident nisu bili na dužnosti.


Kako su objasnili iz policije oni su oko tri sata i 30 minuta došli do objekta u kome se prodaje brza hrana, ispred koga se nalazio M.R., koji je prvo "gornjim dijelom tijela ostvario fizički kontakt sa S.Lj", a zatim počeo da vrijeđa policajce.


Osumnjičeni je izvadio i pištolj, uperio ga u S.Lj. i A.V.


"M.R. je, kako se sumnja, ispalio hitac u njihovom pravcu koji su policijski službenici izbjegli a brzom i efikasnom reakcijom ovih službnika osumnjičeni je razoružan i lišen slobode. Događaj su odmah prijavili Dežurnoj službi CB Herceg Novi", objasnili su iz policije.


Kako su kazali, došli su do saznanja da su prije toga osumnjičenog M.R. i još jednu osobu S.V. fizički napali D.P, A.P. i K.B.


"Tom prilikom M.R. i S.V. su zadobili povrede koje su konstatovane u HMP u Herceg Novom. Nakon ovog događaja M.R. je, kako se sumnja, otišao do kuće i uzeo pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,62mm, u ilegalnom posjedu, i u namjeri da se obračuna sa licima koja su ga fizički napala otišao je do objekta brze hrane gdje je nije zateko navedena lica već je počinio krivično djelo na štetu policijskih službenika", naglasili su iz policije.


Tokom uviđaja je pronađen pištolj s okvirom u kome su se nalzila četiri metka i jedan u cijevi, kao i čaura i dio ispaljenog projektila.


Pronađeni i izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.


"O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a o događaju koji je prethodio ovom, odnosno koji se dogodio u blizini noćnog kluba, tužilac će se izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obavještenja", saopšteno je iz policije.


 


 


mondo

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?