OSNOVNA ŠKOLA „JOVA JOVANOVIĆ ZMAJ“ TREBINJE: PROSLAVILI 35 GODINA RADA U POSTOJEĆEM OBJEKTU


OSNOVNA ŠKOLA „JOVA JOVANOVIĆ ZMAJ“ TREBINJE: PROSLAVILI 35 GODINA RADA U POSTOJEĆEM OBJEKTU


Osnovna škola „Jova Jovanović Zmaj“, koja je nasljednik nekadašnje Prve osnovne škole Trebinje, obilježila je 35. godina rada u školskom objektu u kome se sada nalazi, a povodom ovog jubileja je ozvaničen i kraj radova na uređenju novog školskog dvorišta, koje je po prvi put i ograđeno.


Za uređenje dvoršta je, kako je ovom prilikom istakao direktor škole Darko Jegdić,  izdvojeno 50.000 maraka i to polvinu je uložilo resorno ministarstvo, a polovinu Grad Trebinje.


„Na ovaj je način školski objekat, po prvi put od preseljenja u ovu zgradu, dobio pravo školsko dvorište, sa travnatim površinama i mjestima za igru i što je najbitnije, ograđeno je i u dvorište se više ne može ulaziti bez nadzora“, kazao je Jegdić, podsjetivši da su učenici „Jove Zmaja“ ponovo pokrenuli i školski časopis, u znak velikog školskog jubileja.


Osnovna škola „Jova Jovanović Zmaj“ u Trebinju je, osim što je oduvijek bila najbrojnija, centralna gradska škola, bila i vaspitno-obrazovna ustanova u kojoj su se uvijek unosile novine i progres u radu, pa je prva u istočnoj Hercegovini uvela eksperimentalnu nastavu, pa i danas ima 19 posebnih timova, u kojim se radi sa nadarenim učenicima, izvodi posebna inkluzivna nastava i sl.


Škola sa 115 zaposlenih, u centralnom i dva područna odjeljenja, Dražin Do i Lastva, broji 1.101 učenika i najbrojnija je od sve tri trebinjske škole, a kao takva slovi i za školu koja je u istočnoj Hercegovini opismenila najviše đaka...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?