U PARIZU PREMINUO VELIKI TREBINJSKI DOBROTVOR MUSTAFA DRLJEVIĆ


U PARIZU PREMINUO VELIKI TREBINJSKI DOBROTVOR MUSTAFA DRLJEVIĆ


Mustafa Muta Drljević, najveći dobrotvor među trebinjskim Bošnjacima u dijaspori u vremenu nakon posljednjeg rata, preminuo je danas u glavnom gradu Francuske, Parizu, u 63-oj godini života, prenosi portal Trebinjci.


Dženaza i ukop ovog plemenitog Trebinjca obaviće se u njegovom Trebinju, a  datum i vrijeme biće naknadno objavljeni.


Mustafa Drljević će ostati upamćen kod poratnih školskih generacija Trebinjaca i Trebinjki koji su računarsko opismenjavanje stekli zahvaljujući upravo njemu, jer je svakoj trebinjskoj osnovnoj školi po nekoliko puta donirao računare, računarsku opremu i školski pribor.


Drljević je, kao predsjednik Udruženja građanja BiH u Francuskoj sa sjedištem u Parizu, sakupljao, sa bh dijasporom, novac i korištene, reparirane i dobro očuvane računare, sa različitom opremom, kako bi ih dovozio školama i ustanovama širom Bosne i Hercegovine i nikada ne bi zaobišao svoje Trebinje.


„Članovi našeg udruženja u Francuskoj, koje okuplja sve Bosance i Hercegovce iz ovih krajeva, bez obzira na naciju i vjeroispovijest, ali i francuske državljane poput moje supruge, rade na humanitarnim aktivnostima ovoga tipa još od 2.000 godine, od kada za Federaciju i Republiku Srpsku doniramo informatički i edukativni materijal“, objasnio je novinarima u jednoj od svojih humanih misija Drljević. 


On je u Trebinju, u takvoj misiji, bio desetak puta, najviše u školama, ali je ovo francusko udruženje pomagalo i druga bosanskohercegovačka udruženja, poput udruženja dijabetičara, inovatora, djece sa posebnim potrebama, socijale i zdravstvene ustanove...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?