SUDIJA VUKOJE IZ PROTESTA NIJE PRISUSTVOVAO IZRICANJU PRESUDE ORIĆU


SUDIJA VUKOJE IZ PROTESTA NIJE PRISUSTVOVAO IZRICANJU PRESUDE ORIĆU


Sudija Apelacionog veća Suda BiH Dragomir Vukoje danas iz protesta nije prisustvovao izricanju oslobađajuće presude ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću za ratne zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca


Sudija Apelacionog veća Suda BiH Dragomir Vukoje danas iz protesta nije prisustvovao izricanju oslobađajuće presude ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću za ratne zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca, objavio je sarajevski portal Žurnal.


 Vukoje je, kako navodi portal, izdvojio mišljenje prilikom odlučivanja, smatrajući da je Orić trebalo da bude osuđen za ratne zločine počinjene u selima Zalazje, Lolići, Kunjerac, gde su, prema optužnici, ubijena najmanje tri zarobljenika srpske nacionalnosti.


Druga dva člana sudskog veća - Senadin Begtašević i Tihomir Lukes - smatrala su da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.


Prema informacijama Žurnala, sudija Lukes je u poslednjem trenutku promenio mišljenje i priklonio se sudiji Begtaševiću, što je izazvalo revolt kod Vukoje, koji zbog te odluke nije želeo da dođe na objavu presude.


"Da bi se spasila situacija, na objavu presude nije došao ni sudija Begtašević. Izricanju nije prisustvovao ni tužilac ili predstavnik Tužilaštva BiH", navodi se u tekstu.


VEČERNJE NOVOSTI

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?