TREBINJSKA POLICIJA RAZOTKRILA ČETIRI OVOGODIŠNJE PALJEVINE AUTOMOBILA


TREBINJSKA POLICIJA RAZOTKRILA ČETIRI OVOGODIŠNJE PALJEVINE AUTOMOBILA


Pripadnici Policijske uprave Trebinje razotkrili su četiri od šest paljevina automobila koje su se na području trebinjske opštine desile u ovoj godini, a kao osumnjičeni su  razotkriveni P. B. (18) i njegov saučesnik N. Š. (32), oba iz Trebinja i od ranije poznata policiji.


Ovo je na vanrednoj pres konferenciji objelodanio načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, koji je objasnio da je P.B. nakon kriminalističke obrade predat Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje, a nad N.Š. se još vrši kriminalistička obrada, nakon čega će i protiv njega biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima oštećenja i oduzimanja tuđe stvari i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija. 


Načelnik Laketa je na vanrednoj pres konferenciji potvrdio da su Policijski službenici Sektora kriminalističke policije ove Uprave u srijedu izvršili pretres na više lokacija i izuzeli predmete koji se dovode u vezi sa pomenutim djelima, te slobode lišili dva lica - P. B. koji se sumnjiči kao direktni izvršilac paljevina i N.Š. kod koga su našli sredstva za paljenje.


„Naši službenici su, nakon pretresa i sakupljenih drugih dokaza, razriješili paljevine vozila koja su koristili policijski službenici PU Trebinje i radnici Poreske uprave Trebinje“, pojasnio je Laketa.


Ovom prilikom su rasvijetljena i dokumentovana četiri krivična djela paljevine i to je, prema dosadašnjim dokazima, sva četiri počinio P.B. 


On se sumnjiči da je najprije izazvao krajem marta paljevinu „mercedesa“ policajca M. N. na parking prostoru u naselju „Luč“ i to tako što je na prednji dio vozila posuo lako zapaljivu tečnost i otvorenim plamenom izazvao požar.


Iza toga je, prema policijskim sumnjama, na isti način zapalio automobil marke „opel astra“ E. P., takođe policajcu, u naselju Hrupjela, u junu mjesecu, a samo mjesec dana iza toga, u istoj ulici Vojvode Vlatka Vukovića, zapalio je takođe prednji dio zapaljivom tečnošću „ reno klio“ inspektoru Poreske uprave RS M. Č.


On je na isti način počinio i četvrtu paljevinu „opela korse“ u avgustu mjesecu u ulici Žičkoj broj 1, u Trebinju, vlasništvo referenta za naplatu u Poreskoj upravi Trebinje Lj.T.


Policija je, nakon pretresa kuće i vozila lica inicijala N.Š., pronašla i oduzela jedan vojni eksploziv TNT od 500 grama, 2 električne detonatorske kapisle, 3 detonatorske kapisle boroj 8 i sporogoreći štapin dužine oko 130 centimetara, te više mobilnih telefona“, pojasnio je Laketa.


On tvrdi da nisu u pitanju piromani, već organizovana grupa koja je palila vozila po Trebinju, a u cilju dalje istrage nisu željeli davati nikakve dalje komentare...


SARANSAK