GODIŠNJI KONCERT "ALATNIČARA": POSEBAN SPEKTAKL ZA DOMAĆU PUBLIKU


GKUD ALAT GODIŠNJI KONCERT: POSEBAN SPEKTAKL ZA DOMAĆU PUBLIKU


Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva „Alat Svislajon“ su, povodom krsne slave, Svetog Arhangela Mihaila, proteklog vikenda priredili tradicionalni godišnji koncert, a folklorne svečanosti su trajale dvije noći – u subotu veče, kada je nastupila postava podmlatka i sinoć, kada su se predstavili izvođački, pripremni i ansambl veterana.


Alatničari su pripremili program tradicionalnih igara iz svih srpskih krajeva, a prema riječima umjetničkog rukovodioca ansambla Borka Ćorluke, ovo je “Alatov” sedamdeset četvrti koncert u ovoj godini, što je maksimum igre i predstvaljanja Hercegovine i njene tradicije.


“Iako je našim igračima igra gotovo svakodnevno u nogama, pripremali smo se jako mnogo, u želji da svojoj publici u Trebinju priredimo spektakl”, kazao je Ćorluka, najavivši da već za iduću godinu planiraju novu koreografiju, igre iz Sarajevskog polja, ili Banjalučke igre.


Predsjednik “Alata” Nedeljko Lambeta je podsjetio da su članovi ovog društva, samo u 2018. godini, nastupali od Trebinja do Novog Grada, te širom Srbije i Crne Gore,ali su imali i nastupe u Austriji, Švedskoj, Francuskoj i Makedoniji.


“Slijede nam nova gostovanja po inostranstvu i Republici Srpskoj i u naredoj godini, kako mladih, tako i starijih igrača”, dodao je Lambeta, naročito zahvalivši na pomoći Gradskoj upravi koja im pruža svesrdnu pomoć