RADMILA ČIČKOVIĆ NOVI POMOĆNIK MINISTRA FINANSIJA RS


RADMILA ČIČKOVIĆ NOVI POMOĆNIK MINISTRA FINANSIJA RS


 Radmila Čičković, koja je prošle sedmice podnijela ostavku na mjesto direktora „Elektroprivrede RS“, imenovana je za novog pomoćnika ministra finansija RS u resoru za upravljanje investicijama.


Na ovoj poziciji Čičković će zamijeniti nedavno razriješenu Radmilu Mihić.


Radmila Čičković, diplomirani ekonomista, postavlja se za vršioca dužnosti pomoćnika ministra za resor za upravljanje investicijama u Ministarstvu finansija RS na period od 90 dana“, navedeno je u rješenju Vlade RS.


Radmila Čičković je na poziciji vršioca dužnosti direktora „Elektroprivrede RS“ provela svega nekoliko mjeseci, a prije „Elektroprivrede“ bila je dugogodišnji direktor Zavoda za statistiku RS.


Čičkoviće je samo jedan od 10 pomoćnika koje još uvijek aktuelni ministar finansija RS Zoran Tegeltija ima.


Prije nje za pomoćnika ministra polovinom oktobra imenovan je bivši direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci Zoran Babić. On je postavljen za vršioca dužnosti pomoćnika ministra za računovodstvo i reviziju i na toj poziciji je zamijenio Velimira Kukobata o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu Iz Studentskog doma za pomoćnika ministra finansija RS.


Pored pomoćnika Tegeltija ima i tri savjetnika, a CAPITAL je ranije objavio da je Tegeltija kao savjetnike zaposlio dva penzionisana služebnika ovog ministarstva, a nedugo nakon njih u ministarstvo je zaposlena još jedna penzionisana službenica.


CAPITAL/M. Čigoja