KOSOVO NIJE PRIMLJENO U INTERPOL Debakl Prištine, kosovska delegacija demonstrativno napustila salu


KOSOVO NIJE PRIMLJENO U INTERPOL Debakl Prištine, kosovska delegacija demonstrativno napustila salu


Kosovo nije danas, ni posle dva pokušaja glasanja u Interpolu, uspelo da obezbedi članstvo u svetskoj policijskoj organizaciji.


U drugom krugu, glasalo je ukupno 135 zemalja, 68 je bilo "za", 58 "protiv" i 16 uzdržanih. Prethodno je održan prvi krug glasanja u Interpolu na kome je Kosovo takođe zabeležilo promašaj, jer nije obezbedilo dvotrećinsku većinu. U prvom krugu glasalo je 154 zemlje, a za članstvo Kosova u Interpolu bilo je 76 članica, 56 je bilo protiv, a 22 uzdržane.


Kako "Blic" saznaje, predstavnici Prištine su demonstrativno napustili salu nakon što su rezultati glasanja saopšteni.


Prilikom prvog kruga glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, takozvano Kosovo nije dobilo potrebnu većinu od dve trećine glasova članica Interpola za prijem u svetsku policijsku organizaciju.


Prema nezvaničnim informacijama, ovakav ishod glasanja navodno je iznenadio i predsedavajućeg Generalne skupštine i Generalnog sekretara, nakon čega je određena pauza od 20 minuta pre drugog glasanja.


Ministar policije Nebojša Stefanović tada se oštro usprotivio odluci da se odredi pauza, i pitao je predsedavajućeg na osnovu kog pravila se to dogodilo, na šta nije dobio odgovor. On je još juče upozorio da postoji namera da se zbune države o načinu kako se glasa.


BLIC

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?