OKRUŽNI SUD TREBINJE: Određen pritvor mladićima koji su opljačkali i pretukli migrante


OKRUŽNI SUD TREBINJE: Određen pritvor mladićima koji su opljačkali i pretukli migrante


Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Trebinju odredio je pritvor protiv osumnjičenih Sava Ivanovića (25) i Predraga Pejovića (22) iz Foče osumnjičenih da su  oteli i opljačkali blizance, državljane Sirije, sa inicijalima S.A.A o S.A.A. 


U Okružnom sudu u Trebinju je potvrđeno da su dvojici mladića odredili pritvor, odlučujući o prijedlogu okružnog javnog tužioca u Trebinju, zbog postojanja osnova sumnje das u počinili krivično djelo razbojništva.


Protiv osumnjičenih S.I. i P.P. je određena mjera pritvora iz zakonskih razloga za određivanje pritvora predviđenih Zakonom o krivičnom postupku RS, a pritvor može trajati najduže mjesec dana, računajući od momenta lišenja slobode osumnjičenih, saopšteno je u Okružnom sudu Trebinje.


Dvojica Fočaka se sumnjiče da su u ponedjeljak naveče, na putu u Dragočavi kod Foče,  napali mladiće i pod prijetnjom oružjem strpali ih u vozilo “pasat”.


Oni su im tada ukrali 2.000 eura, nešto novca u konvertibilnim markama i tri mobilna telefona i pri svemu tome ih tukli, da bi ih nakon svega odveli u mjesto Brod na Drini i tu ih izbacili iz automobila.


Ivanović i Pejović, za koga se zna da je od ranije poznat policiji, uhapšeni su po opisu i nakon prepoznavanja, tri dana nakon što su počinili ovo krivično djelo.


Oni će odgovarati za krivično djelo razbojništva koje je počinjeno pod prijetnjom oružjem I uz upotrebu sile, a za ovo krivično djelo je propisana kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina.


Još se ne zna kada bi dvojica Fočaka mogla da sjednu na optuženički klupu Okružnog suda Trebinje, ali je nadležno okružno tužilaštvo već pokrenulo process istrage…


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?