TREBINJSKI OSNOVNI SUD PRIHVATIO SPORAZUM O PRIZNAJU KRIVICE ZA TALAČKU KRIZU


MILIŠIĆU PET GODINA ROBIJE U FOČI


Miroslav Milišić (31) iz Trebinja od danas robija u Kazneno popravnom domu u Foči zbog izazivanja talačke krize, u kojoj je kao taoce držao punih pet časova svoje dvoje maloljetne djece od 11 i 9 godina, pod prijetnjom da će ih  raznijeti ručnom bombom koju je svo vrijeme držao u rukama.


Sudija Osnovnog suda u Trebinju Ranko Jovanović je prihvatio Sporazum o priznanju krivice koji je prije nekoliko dana sklopio sa tužiocem Okružnog tužilaštva Trebinje, na koji je način, umjesto dugotrajnog suđenja, sklopljena nagodba koju je Milišić prihvatio. 


“Nije postojala nijedna zkonska prepreka da se sud ne složi sa postignutim sporazumom, pa mu je izrečena ranije predložena kazna od pet godina zatvora, pa je odmah upućen na izdržavanje u Kazneno popravni zavod Foča”, pojasnio je sudija Jovanović.


Ni Milišićeva supruga, koja ga je prije izazivanja talačke krize bila napustila i sobom povela njihovo treće dijete te, jednogodišnju bebu, nije ga kao oštećena dalje teretila i nije postavljala nikakav imovinsko-pravni zahtjev, pa nije postojao nijedan razlog za dalje odlaganje presude.  


Sve je, kako je on nakon hapšenja i izjavio, izazvao njen odlazak iz porodične kuće, nakon koga je on učinio ovaj nepromišljeni potez, ne vodeći računa o traumama svoje djece, ali je izbjegavanje daljih trauma prvo uzeto u obzir kod tužiočevog prijedloga za nagodbu. 


Milišić je od 4. juna, kada je izazvao ovu, u Trebinju nezapamćenu talačku krizu, bio u  pritvorskoj jedinici trebinjskog zatvora Pudarica i taj period mu je, kako je objasnio sudija Jovanović, uračunat u izdržavanje kazne… 


 NN


 


 


NN 


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?