OBILJEŽEN MITROVDAN


Povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije RS, u Trebinju je, na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine, položeno cvijeće i odata počast.


Nakon toga je položeno cvijeće i u Spomen sobi, da bi u Crkvi Svetog cara Lazara bio  služen parastos svim borcima palim za slobodu, a u prostorijama Boračke organizacije je prelomljen slavski kolač.


Podsjetivši da su nevesinjski borci, u vrijeme Mitrovdana, u proteklom ratu, u dva navrata odbranili Nevesinje, predsjednik Boračke organizacije Trebinja Pero Mišeljić je ovom prilikom istakao da se u to vrijeme i na drugim frontovima Hercegovine vodila nepoštedna borba, ali je Trebinjska brigada smogla snage da dio boraca odvoji i za odbranu Nevesinja.


Zbog zasluga koje su u odbrani svih krajeva Republike Srpske imali hercegovački borci, u Nevesinju su, povodom proslave Mitrovdana, odlikovane četiri porodice palih boraca iz Trebinja”, kaže Mišeljić.


Predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak je kratko dodao da je ovo dan sjećanja na sve pale borce Republike Srpske i da se oni, koji su polažući svoje živote za otadžbinu kao iskaz najvećeg rodoljublja, nikada ne smiju zaboraviti. 


U proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 258 boraca Trebinjske brigade, a na trebinjskom ratištu život su izgubila 363 boraca…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?