OKLOPNICI EVOCIRALI RATNE USPOMENE


OKLOPNICI EVOCIRALI RATNE USPOMENE


Pripadnici Oklopnog bataljona slavne Nevesinjske brigade okupili su se danas da odaju počast poginulim i umrlim saborcima i evociraju uspomene iz proteklog otadžbinskog rata. NJihova jedinica je funkcionisala kao velika porodica što potvrđuje i njihovo redovno okupljanje i toliko godina poslije rata.


U sjećanju „Oklopnika“ su mnogi događaji iz proteklog rata, ali su najdublji trag ostavile dvije Mitrovdanske bitke.


Najveći dio jedinice činili su golobradi mladići iz Nevesinja i Mostara koji su u više navrata pokazali nesvakidašnje junaštvo. Nažalost, više od dvadeset je tom prilikom izgubilo život.


Bivši „Oklopnici“  prisustvovali su svetoj liturgiji u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg i pomenu poginulim saborcima. Nakon toga položili su  cvijeće na Centralo spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu i upaliti svijeće u Spomen sobi. Druženje su nastavili u restoranu „Bukvica“.


Pripadnici Oklopnog bataljona tradicionalno se okupljaju uoči Mitrovdana, najupečatljivijeg datuma iz proteklog rata, dana stradanja, ali i simbola velike pobjede.


Saborci iz Oklopnog bataljona najavili su da će se i dalje okupljati uoči Mitrovdana i prisjećati se događaja iz otadžbinskog rata.


nevradio